Brandweer Nederhorst den Berg

Brandweerpost Nederhorst den Berg zoekt brandweerduikers

Om ook in de toekomst hulp te kunnen bieden zijn wij altijd op zoek naar nieuwe mensen. Het grootste deel van het brandweerwerk speelt zich af op het land, maar de brandweer heeft ook een ‘natte’ specialisatie: waterongevallenbestrijding. Dit houdt in: het redden van mensen en dieren uit het water. Post Nederhorst den Berg heeft deze specialisatie en zoekt daarbij ook nieuwe duikers.

Onze kazerne/post bestaat uit een enthousiaste groep vrijwilligers. Te pas en te onpas kunnen onze pagers gaan voor bijvoorbeeld een brand, ongeval, dienstverlening, lekkage gevaarlijke stof, reanimatie of een waterongeval. Wij voeren deze taken professioneel uit en beoefenen de taken ook regelmatig nadat de opleiding is afgerond. Door het vele oefenen en de ervaringen die je op doet, wordt je onderdeel van een hechte ploeg en beteken je wat voor de medemens/maatschappij!

Wij hebben regionaal (Gooi en Vechtstreek) een duiktaak. Bij personen te water, voertuigen te water, dieren te water in de gehele regio wordt regelmatig een beroep op ons gedaan. We wonen tenslotte in een waterrijke regio (Vecht, Hilversums kanaal, Amsterdam Rijnkanaal, Loosdrechtse plassen, Wijde Blik, Spiegelplas, Gooimeer, IJmeer etc.).

Wij rukken dan altijd uit met 2 duikers, een duikploegleider en een chauffeur/assistent. Deze duikers zijn ook opgeleid tot brandweerman/vrouw voor alle andere incidenten. Wij zijn enorm trots op onze duikploeg maar zijn hard op zoek naar versterking om levens te kunnen blijven redden.

Heb jij interesse en/of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op of spreek ons aan tijdens een oefening!

1 / 11

Mobiele versie afsluiten