Brandweerpost Nederhorst den Berg zoekt vrijwilligers!

Brandweerpost Nederhorst den Berg is onderdeel van Brandweer Gooi en Vechtstreek en draagt zorg voor het beperken en bestrijden van gevaar voor de inwoners van Nederhorst den Berg. Onze vrijwilligers rukken uit bij brand, verkeersongevallen en bij mensen of dieren in nood. De brandweer staat paraat!

Regelmatig heeft onze post behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Om de uitruk van de post te kunnen garanderen is beschikbaarheid van de vrijwilligers cruciaal. Wij zoeken dan ook vooral mensen die overdag beschikbaar én in de gemeente aanwezig zijn. Maar die het ook geen bezwaar vinden om doordeweeks ’s nachts en in het weekend onverwachts te worden weggeroepen voor een alarmering.

Het grootste deel van het brandweerwerk speelt zich af op het land, maar de brandweer heeft ook een ‘natte’ specialisatie: waterongevallenbestrijding. Dit houdt in: het redden van mensen en dieren uit het water. Post Nederhorst den Berg heeft deze specialisatie en zoekt daarbij ook nieuwe duikers en Duikploegleiders.

Heb jij interesse en/of wil je meer weten? Wij laten graag op onze oefenavond zien wat vrijwilliger bij de brandweer betekend. Neem gerust contact met ons op of spreek ons aan tijdens een oefening!