Regio nieuws

Nieuws uit de veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek.


Brandweer Gooi en Vechtstreek en Vitaal Thuiszorg slaan handen ineen op gebied brandveiligheid

Op maandag 5 oktober hebben commandant John van der Zwan en operationeel directeur Esther Hoekzema van Vitaal Thuiszorg een intentieverklaring getekend. In deze overeenkomst is de intentie uitgesproken dat de brandweer informatie over brandveiligheid aan Vitaal Thuiszorg- cliënten beschikbaar stelt. Lees hier verder


Rookmeldercampagne in Ankeveen is een groot succes geworden

De rookmeldercampagne die Brandweer Gooi en Vechtstreek (BGV) in april jl. in Ankeveen is begonnen, is een groot succes geworden. De campagne was gericht op het Stichtse End en aanliggende straten. De campagne is in drie maanden uitgerold, waarbij de wijk in drie zones was verdeeld. Lees hier verder


Topdrukte in regio Gooi en Vechtstreek tijdens de Zomerstorm (25 juli)

Het kan niemand zijn ontgaan: de zwaarste zomerstorm in meer dan 100 jaar raasde afgelopen weekend over Nederland en ook de regio Gooi en Vechtstreek is daarbij niet overgeslagen. Deze storm leidde in een korte tijd al gauw tot talloze meldingen van omgewaaide bomen, afgevallen dakpannen en andere ongemakkelijke situaties. Op zaterdag 25 juli alleen al werden in totaal 366 incidenten gemeld. Op zondag 26 juli volgden 34 nameldingen van mensen die tijdens de storm niet thuis waren, of omdat alsnog gevaarlijke situaties ontstonden. Vandaag, maandag 27 juli, kreeg de meldkamer er nog eens negen stormgerelateerde meldingen bij. Ondanks het hoge aantal incidenten zijn er bij de meldkamer gelukkig geen slachtoffers gemeld.

De meldingen kwamen vanuit alle hoeken van de regio maar vooral uit Bussum, Hilversum en Huizen, waarbij het aantal meldingen in Huizen zelfs opliep tot 88. Voor de meldkamer betekenden al deze meldingen topdrukte. De meldkamer werd vroegtijdig opgeschaald en er vond zelfs ondersteuning vanuit de lokale brandweerposten plaats. “Dit is een normale procedure bij een uitzonderlijke situatie zoals deze,” aldus de coördinator op de meldkamer.

De brandweer had zijn handen meer dan vol om alle meldingen weg te werken. Met man en macht werd melding na melding weggewerkt en opgelost. In Weesp is in het kader van de interregionale samenwerking de hoogwerker zelfs even ingezet geweest in Driemond.

De rust in de regio keerde zaterdag pas na middernacht weer terug. Maandagmiddag 27 juli om 16.00 uur stond de teller van alle stormgerelateerde meldingen op 409.

Brandweercommandant John van der Zwan: “Ik realiseer me ten volle dat al deze meldingen de collega’s in de regio, beroeps én vrijwilligers, flink heeft beziggehouden. Ik ben ongelooflijk trots dat alle meldingen adequaat en zo snel als mogelijk was zijn afgedaan. Ik heb iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan de inzet afgelopen weekend hiervoor heel hartelijk bedankt.”

Leave a Reply