Brandweer Gooi & Vechtstreek zoekt vrijwilligers!

Brandweerpost Nederhorst den Berg is onderdeel van Brandweer Gooi en Vechtstreek en draagt zorg voor het beperken en bestrijden van gevaar voor de inwoners van Nederhorst den Berg. Onze vrijwilligers rukken uit bij brand, verkeersongevallen en bij mensen of dieren in nood. De brandweer staat paraat!

Regelmatig heeft onze post behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Om de uitruk van de post te kunnen garanderen is beschikbaarheid van de vrijwilligers cruciaal. Wij zoeken dan ook vooral mensen die overdag beschikbaar én in de gemeente aanwezig zijn. Maar die het ook geen bezwaar vinden om doordeweeks ’s nachts en in het weekend onverwachts te worden weggeroepen voor een alarmering.

Korpsfoto_Nieuwe_Voertuigen%20(1)

        Werken bij de brandweer: voor sommigen is het een droom, voor anderen een roeping. Werken bij de brandweer brengt actie, afwisseling en uitdaging in je leven. Dag en nacht klaarstaan voor de gemeenschap om hulp te bieden aan mensen en dieren in nood, bijdragen aan de veiligheid van de lokale samenleving, dát is de brandweer. Belangrijk werk dat voor het grootste deel wordt gedaan door gedreven vrijwilligers, naast hun dagelijkse baan. Een parttime job in feite, waarin het naast paraatheid en hulpvaardigheid aankomt op groepsbinding en teamspirit. De vereniging van de brandweer neemt dan ook een belangrijke plaats in en zorgt voor de ontspanning en verbinding.

Wekelijkse oefenavond
Elke week oefen je op de kazerne of op een locatie in je woonplaats of de regio zodat je je vaardigheden goed beheerst en je werkomgeving leert kennen. De post Nederhorst den Berg heeft de vaste oefenavond op dinsdag van 20.00 uur tot 22.00 uur.

Tijdens de basisopleiding volg je naast deze oefenavond twee jaar lang één avond in de week de basisopleiding voor manschap.

          Vrijwilliger bij de brandweer

Vrijwilligers vormen de ruggengraat van de incidentbestrijdingstaak van de brandweer. Incidentenbestrijding is een vak apart, dat veel kennis, inzicht en kunde vraagt. Als brandweerfunctionaris word je ingezet voor brandbestrijding, maar ook voor uiteenlopende hulpverleningstaken, zoals het bevrijden van beknelde slachtoffers bij verkeersongevallen, het redden van mensen en dieren uit het water en het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen. Als vrijwilliger ontvang een vaste jaarvergoeding en een vergoeding per uur voor het oefenen en de inzetten. Je bent voor al je werkzaamheden voor de brandweer goed verzekerd. Daarnaast is er een groot onderling vertrouwen bij de brandweerlieden je staat tenslotte letter en figuurlijk voor hete vuren

Vrijwillige brandweerduikers

Door Kevin

Het grootste deel van het brandweerwerk speelt zich af op het land, maar de brandweer heeft ook een ‘natte’ specialisatie: waterongevallenbestrijding. Dit houdt in: het redden van mensen en dieren uit het water. Post Nederhorst den Berg heeft deze specialisatie en zoekt daarbij ook nieuwe duikers en Duikploegleiders!

Door Kevin

Wie zoeken we?

Wij zoeken enthousiaste en verantwoordelijke mannen en vrouw vanaf 18 jaar, die:

  • Werken en/ of wonen in Nederhorst den Berg en die enkele dagen per week overdag in de buurt van de kazerne zijn;
  • Graag in teamverband werken, van aanpakken weten en van een uitdaging houden;
  • Hulpvaardig en sportief zijn;
  • Bereid zijn opleidingen te volgen en een deel van je vrije tijd op te offeren.

Kom eens langs op een van de oefenavonden!

Iedere dinsdag is de oefenavond van post Nederhorst den berg. Je bent van harte welkom om geheel vrijblijvend een keer te komen kijken en je te laten informeren over het werk van de brandweer.

Aanmelden voor de avond of voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@brandweernederhorst.nl