Brandweer paraat tijdens Coronacrisis

Wij staan 24/7 paraat, dat is niet anders dan normaal. Toch zijn er voor ons wel wat dingen veranderd en gebeurt er veel achter de schermen!

Onze kazerne bestaat volledig uit vrijwilligers die bij een alarmmelding van huis/werk komen. Als de pagers afgaan vanwege een incident, komen de vrijwilligers die beschikbaar zijn naar de kazerne. Wie niet nodig is, gaat direct weer naar huis. Na afloop van het incident wast iedereen extra goed zijn/haar handen en indien nodig de gebruikte materialen.

Bij incidenten met slachtoffers gebruiken wij altijd al nitril handschoentjes. Daarnaast gebruiken wij nu ook een mondkapje en spatbril als er een vermoeden van een besmetting met het coronavirus is.

Onze oefenavonden zijn in elk geval tot 6 april afgelast, maar we maken voor het brandweerduiken een uitzondering. De regelgeving is hier vrij strikt in en geoefendheid is extra belangrijk om deze taak uit te voeren. Wij staan met ons waterongevallenvoertuig / duikwagen paraat voor heel Gooi en Vechtsteek en voor bijstand aan de regio’s Amsterdam, Utrecht en Flevoland. Wij hebben besloten om met maximaal 5 personen te oefenen op sommige momenten en hierbij afspraken over hygiëne en afstand vanuit de overheid in acht te nemen.
U kunt ons dus aan de waterkant tegenkomen.

Pas goed op jullie zelf en naasten. Wij zijn er altijd indien nodig!

Comments are closed.