Grote oefening bij Cito Transport Middenweg

Afgelopen dinsdagavond hadden wij samen met Brandweer Blaricum een oefening op het terrein van Cito Transport op de Middenweg. Hier was door de oefenleiding een oefening uitgezet voor meerdere ploegen (voertuigen) en de officier van dienst.

Door joyriding was er een ongeval gebeurd op het terrein. Eén voertuig was binnen tot stilstand gekomen, de andere half in de gevel van een loods. In dit voertuig zaten twee slachtoffers die niet zelfstandig uit het voertuig konden. Door één van de ploegen de taak om deze te bevrijden. Omdat het ging om een elektrisch voertuig werd via het Crash Recovery System alle info van dit voertuig opgevraagd (denkend aan airbags, gordelspanners en het elektrisch systeem van het voertuig zoals het voertuig spanningsloos maken).

Binnen in het pand was één voertuig boven een smeerput tot stilstand gekomen. Hierbij was een slachtoffer bekneld geraakt tussen de vloer en het voertuig. In het voertuig zat ook een persoon die bevrijd moest worden. Tijdens dit incident was er iemand bezig met het werken aan een vrachtwagen met een brander. Hierdoor ontstond brand aan de achterzijde van de vrachtwagen die zich uitbreidde naar zolder. Na een zoekactie door de rook werden nog slachtoffers op zolder aangetroffen.

Deze oefening was mede uitgezet voor Brandweerpost Blaricum die, samen met één van onze korpsleden als officier van dienst, meedoen met de landelijke finale hoofklasse in Nunspeet a.s. zaterdag.

Wij willen Cito Transport bedanken voor het gebruik mogen maken van het terrein/gebouw.

Tevens was deze avond ook de open oefenavond die werd georganiseerd voor iedereen die meer wil weten over de brandweer. Schikte deze datum niet? PB/Email/spreek ons aan en wij laten je graag meelopen op een andere avond!

Comments are closed.